El Patufet és un nen, però un nen molt petit.

Cansat de que a l’escola se’n riguin d’ell per les seves reduïdes dimensions, un dia decideix demostrar que tot i ser petit de mida per altres coses ja és gran.

Així doncs, un bon dia la seva mare li dona permís perquè porti ell tot sol l’esmorzar al seu pare amb la promesa que canti ben fort la seva cançó perquè ningú el trepitgi.

El Patufet, molt emocionat i segur de sí mateix, emprèn un camí cap a un món desconegut que li reservarà moltes sorpreses i adversitats; veloços cotxes, clavegueres, tempestes i abocadors!

Però el Patufet no estarà sol ja que al llarg del viatge farà nous amics, Marieta, Click i Tecla i tots junts faran força per enfrontar-se a tots els perills amb els que es trobin.

El que no saben és que al musical també hi ha dos dolents que estan disposats a fer el que sigui per recuperar el diamant de la reina!

LA PRODUCCIÓ

A Anexa, que aquest any ha celebrat els seus 37 anys de trajectòria, encara no havíem produït mai un espectacle per públic familiar.

Quan ens vam plantejar la possibilitat de fer-ho vam pensar immediatament en el conte més popular entre els infants (i pares) de Catalunya: el Patufet

Es tracta d’un conte tan popular entre nosaltres que molt sovint es creu que és un conte català quan, en realitat, és un conte, com tants d’altres, dels germans Grimm tot i que la història ja s’explicava al segle XVI i el seu origen no està del tot clar.

Però estem al segle XXI i no podíem afrontar aquesta producció com un “infantil a l’ús”. Així que ens hem envoltat d’un equip jove, brillant i amb demostrat talent, en Ferran Gonzalez i en Joan Miquel Pérez, per afrontar un nou guió del conte.

El nostre petit heroi es troba en un món contemporani on correrà tot tipus d’aventures acompanyat per una banda sonora excepcional, per projeccions audiovisuals en semi 3D que il·lustraran els paisatges per on transcorre la història i tot de la mà de nous amics: Marieta, molt delicada ella, la Tecla (d’ordinador…), llesta i eixerida, i en Click (de Playmobil), malhumorat, pessimista i rondinaire.

Però, se’ns dubte, el gran esforç d’aquest projecte ha estat el d’elaborar un guió sòlid amb una història intel·ligent que diverteixi al públic més petit però que també aconsegueixi una reflexió en els adults i que conecti amb un públic heterogeni, en el que coincideixin nens i adults.

Una companyia de sis actors donaran vida a tots els personatges de l’obra que, a més de al públic infantil, també aconseguiran captivar a l’adult fet al qual ja ens hem acostumat gràcies al món del cinema i els estudis d’animació Pixar.

L’EQUIP

 

Un musical de

FERRAN GONZÁLEZ

JOAN MIQUEL PÉREZ

Patufet

AINA QUIÑONES / AINA ROS

Marieta

POL NUBIALA

Click

PAU DOZ

Tecla

XÈNIA REGUANT

Dolent 1

JOFRE BORRÀS

Dolent 2

MIQUEL MALIRACH

Direcció

ALICIA SERRAT

Direcció musical

JOAN MIQUEL PÉREZ

Audiovisuals i fotografia

DANIEL ESCALÉ

Direcció d’art i vestuari

JORDI BULBENA

Disseny d’il·luminació

LLUÍS MARTÍ

Disseny de so

JOAN GIL

Coreografia

CRISTINA MIRALLES

Caracterització

TERESA ALONSO

Disseny cartell

FRANKIE DE LEONARDIS

LUIS GASPARDO

Ilustracions

BRIGUITTE CHINCHILA

Adaptacions gràfiques

MARC NOGUÉ – 20cm Studio

Direcció tècnica

JOAN SEGURA

Regidoria

TERESA NAVARRO

Tècnic del teatre

JUANMA LABRADO

Comunicació

CARMEN VICENTE – XTRATEGIUM

Publicitat i màrqueting

HÉCTOR ROJAS

ANNA LORENTE

Equip de producció

ANEXA